Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Manuel Schinner op Unsplash

Aankleedkussen ademend

Door Miranda van Vleuten op 0 augustus 2018

Als kersverse ouders zullen jullie het vast en zeker wel weten: jullie leven is drastisch veranderd. De zorg voor dat kleine wezentje slorpt jullie tijd en energie op. Niet alleen fysisch, maar ook psychologisch. Je bent overbezorgd en wilt dat kleine, hulpeloze wezentje zo goed mogelijk beschermen en het met de beste zorgen omringen. En dat is wennen: er komt immers zo veel bij kijken.

Navraag bij kersverse ouders heeft uitgewezen dat ze zich vooral zorgen maken en zich onzeker voelen over de verzorging van hun baby. De baby op een zo veilig mogelijke manier wassen, een verse luier aantrekken en aankleden is iets wat men moet leren. Intuïtief weten de meeste ouders wel hoe ze dit moeten aanpakken, maar toch gaat het er in het begin vaak wat onhandig aan toe. Gelukkig bestaan er vandaag de dag heel wat zaken die de verzorging van een baby makkelijker en veiliger maken dan vroeger. Een van deze zaken is een aankleedkussen.

Wat is een goed aankleedkussen

Op een aankleedkussen kan je je baby op een handige en veilige manier wassen, verzorgen en aankleden. Een goed aankleedkussen past met standaardafmetingen van 70 cm lang en 50 cm breed perfect op een commode. De opstaande randen zorgen ervoor dat een baby zich kan omdraaien zonder gevaar te lopen om van het kussen af te rollen. De vulling van het aankleedkussen geeft kleine baby’s extra ondersteuning en zorgt ervoor dat zowel baby’s als peuters stevig liggen.

De huid laten ademen

Een ander belangrijk aspect is dat het aankleedkussen het toelaat de huid van je baby te laten ademen. Zo niet, kan dit de gevoelige huid van je baby’tje irriteren. Een geïrriteerde huid is echt geen pretje voor zo’n kleintje en kan jeuk of ontstekingsreacties met zich meebrengen.

Er zijn aankleedkussens verkrijgbaar die vervaardigd werden van waterdichte materialen die toch ademend zijn. Het nadeel van dergelijke aankleedkussens is dat men deze vaak helemaal moet wassen als baby een ongelukje gehad heeft.

De meeste aankleedkussens zijn echter vervaardigd uit polyurethaan. Deze kunststof heeft als voordeel dat men deze hygiënisch schoon kan houden zonder het aankleedkussen helemaal te wassen, maar als grote nadeel dat deze nat blijft. Het is dan ook aangewezen om over het aankleedkussen een aankleedkussenhoes aan te brengen. Deze aankleedkussenhoezen zijn meestal gemaakt uit fleece, katoen, jersey of badstof. Dit zorgt er niet alleen voor dat je kleintje veiliger en zachter ligt, maar ook dat de huid van je kleintje kan ademen.

Tot slot

Kies voor een aankleedkussen en/of een aankleedkussenhoes die vervaardigd werden uit een ademend materiaal. Dit is niet alleen belangrijk als je kleintje op het aankleedkussen gewassen wordt, maar op warme dagen kan je baby ook behoorlijk zweten als het op een aankleedkussen van kunststof ligt.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.