Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Omar Lopez op Unsplash

Dikte aankleedkussen

Door Miranda van Vleuten op 2 januari 2019

Een baby of een peuter verschonen en aankleden doe je het best op een aankleedkussen. De meeste aankleedkussens hebben opstaande randen waardoor je kleintje niet kan vallen als het ligt te friemelen en de standaarddikte van een aankleedkussen is ongeveer 10 cm waardoor je kindje lekker comfortabel ligt.

De standaardafmetingen van een aankleedkussen

De meeste aankleedkussens hebben standaardafmetingen: 70 cm lang, 50 cm breed en 10 cm dik. Daarnaast beschikken de meeste aankleedkussens ook over opstaande randen.

Een aankleedkussen dat te lang of te breed is kan over de randen van de commode heen komen waardoor dit niet stabiel meer ligt. Dit kan uiteraard gevaarlijk zijn voor de veiligheid van je kleine spruit. Is het aankleedkussen te kort of niet breed genoeg, dan ligt je kleintje niet comfortabel. Een aankleedkussen zonder opstaande randen is dan weer gevaarlijk als je een actieve baby of peuter hebt die moeilijk stil kan liggen tijdens het wassen, verversen of aankleden. De dikte van het aankleedkussen is niet alleen belangrijk voor het comfort van je kindje, maar ook voor jouw comfort. Bovendien gaat een iets dikker aankleedkussen veel langer mee.

Redenen om rekening te houden met de dikte van het aankleedkussen

  • Het comfort van het kindje

Hoe dikker het aankleedkussen, hoe comfortabeler je kleintje ligt. Omwille van veiligheidsredenen moet je er wel voor zorgen dat je kleintje niet te hoog ligt en dat ook de opstaande randen nog voldoende veiligheid bieden. Sommige aankleedkussens hebben een vulling van gewoon katoen, andere aankleedkussens hebben een vulling van speciaal PU-comfortschuim. Deze vulling biedt extra ondersteuning voor het hoofd en de rug van je kleintje.

  • Het comfort van de ouders

Voorovergebogen staan om je kindje te wassen, te verversen of aan te kleden kan behoorlijk lastig zijn, vooral voor mensen met rugproblemen. Een aankleedkussen met een dikte van 10 cm verhoogt het werkvlak waardoor je je rug minder belast. Als je hierbij ook nog eens zorgt voor voetruimte onder de commode – zodat je dichter kunt staan – dan zul je nog makkelijker je kleintje verschonen of aankleden.

  • Betere kwaliteit

Een aankleedkussen met een minimale dikte van 10 cm gaat langer mee dan exemplaren die dunner zijn. Je kindje zal op het aankleedkussen meestal op dezelfde plaats liggen: hoe dunner het aankleedkussen hoe sneller dit dan ook doorgelegen geraakt. Bij een dun aankleedkussen gaan de naden ook vlugger scheuren.

Speelt de dikte van een aankleedkussen een rol bij de prijs?

Aankleedkussens bestaan in tal van uitvoeringen en prijsklassen. Een aankleedkussen met standaardafmetingen zowel qua lengte en breedte als qua dikte kost meestal geen fortuin. Het verschil in prijs zit hem meestal in het merk van het aankleedkussen. Een aankleedkussen is een heel nuttig babyproduct om in huis te hebben, vooral omdat het zowel veilig als comfortabel is.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.