Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Picsea op Unsplash

Een aankleedkussen - veilig voor je baby

Door Miranda van Vleuten op 1 april 2018

Een aankleedkussen is niet alleen een handig hulpmiddel bij het verschonen, wassen of aankleden van je baby of peuter, je kleintje ligt er ook heel comfortabel en veilig op.

Kersverse ouders vinden het behoorlijk moeilijk om een bepaalde routine te vinden om hun kleintje te wassen, te verschonen of aan te kleden. Zo’n piepklein baby’tje is bijzonder kwetsbaar en heel wat mama’s en papa’s voelen zich ondanks de tips die ze van de kraamhulp gekregen hebben, vrij onzeker. Er moet immers met heel wat zaken rekening gehouden worden; het kleintje moet comfortabel en zacht liggen, moet voldoende ondersteuning hebben en zo’n hulpeloos kereltje of meisje ligt niet altijd even stil.

Veilig bij het wassen en afdrogen

Baby’s krijgen vrijwel elke dag een uitgebreid badje. Na zo’n verkwikkende wasbeurt is het heel belangrijk dat je je baby lekker droog wrijft. Zo voorkom je irritatie op zijn of haar kwetsbare huidje. Een aankleedkussen naast het badje zorgt ervoor dat je je baby kan droogwrijven zoals het hoort. Door de opstaande randen ligt je baby’tje veilig en een aankleedkussenhoes zorgt ervoor dat je natte baby niet kan wegglippen en dat je kleintje lekker zacht ligt. Als je eventjes beperkt bent in tijd en je je kleintje geen volledige wasbeurt in het badje kan geven, dan kan je het ook perfect wassen op een aankleedkussen. Zorg er wel altijd voor dat je alles meteen bij de hand hebt. Wat voorbereiding voor je je kleintje wast is dus altijd noodzakelijk.

Veilig bij het verschonen

Ook bij het verschonen zorgen de opstaande randen van een aankleedkussen voor extra veiligheid. Koop bij voorkeur een kussen met standaardafmetingen (ongeveer 70 cm lang, 45 cm breed en 10 cm hoog, bijvoorbeeld het Koeka aankleedkussen). Zo weet je zeker dat dit voldoende groot is om je kleintje veilig op te verschonen. Zorg er ook bij het verschonen voor dat je altijd alles binnen handbereik hebt.

Veilig bij het aankleden

Wat is er leuker dan je kleine poppetje of je stoere kereltje haar of zijn nieuwe outfit aan te trekken? Als trotse mama of papa heb je graag dat je kleintje er netjes en trendy uitziet. Baby maakt het helemaal niet uit of hij er casual of chique uitziet en die vindt dat hele verkleedgedoe vaak niet zo leuk. Het liefst zou hij comfortabel in zijn box of wiegje blijven liggen. Heel vaak maakt hij dit protest duidelijk door niet stil te liggen als hij aangekleed wordt. Ook hierbij is een aankleedkussen een grote en vooral veilige hulp.

Opmerking

Een aankleedkussen is een heel veilig hulpmiddel, maar laat je baby nooit alleen op een aankleedkussen liggen. Concentreer je altijd goed op wat je doet en zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt. Een ongeluk is immers snel gebeurd!

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.