Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Picsea op Unsplash

Aankleedkussen extra lang / extra groot

Door Miranda van Vleuten op 0 december 2018

Een aankleedkussen is op het eerste gezicht een heel eenvoudig babyartikel: een kussen waarop je je baby of peuter op een veilige en comfortabele manier kunt wassen, verschonen en aankleden. Toch heeft een aankleedkussen een aantal eigenschappen die dit product tot een bijzonder babyartikel maken.

Eerst en vooral zijn er de opstaande randen. Deze zorgen ervoor dat je baby of peuter niet van het aankleedkussen kan rollen. Ook de specifieke lengte, breedte en hoogte van een aankleedkussen waarborgen de veiligheid en het comfort van je kleintje.

Een standaard aankleedkussen heeft een lengte van ongeveer 70 cm, is ongeveer 50 cm breed en 10 cm hoog. Met deze afmetingen past een aankleedkussen perfect op de meeste commodes. Is een aankleedkussen langer of breder, dan ligt dit op een standaard commode immers niet meer stabiel, waardoor de veiligheid en het comfort in gedrang komen. Heb je een behoorlijk grote commode of ben je van plan om het aankleedkussen op een tafel te leggen, dan kun je gerust gaan voor een extra lang of extra groot aankleedkussen.

KidZ ImpulZ Aankleedkussen XXL(90*50 cm) – Wit

een van de grootste aankleedkussens op de markt. Dit aankleedkussen heeft geen opstaande randen, maar de ovalen middennaad zorgt voor een natuurlijk holling waardoor je baby of peuter toch veilig ligt. Dit stoere aankleedkussen is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je zeker eentje vindt die perfect aansluit bij je interieur. Dit aankleedkussen is vervaardigd uit nylon en heeft een vulling van polystyreen korrels. Voor dit XXL aankleedkussen betaal je net geen 50 euro.

Baninni Waskussen Tapi Star Taupe BN6054

heeft een standaardbreedte van 50 cm en is met 75 cm precies 5 cm langer dan de meeste aankleedkussens. De vulling bestaat uit polyurethaanschuim dat door zijn drukverlagende eigenschappen garant staat voor een optimaal comfort. Ook belangrijk is dat deze vulling ademt, zodat vieze geurtjes niet in het kussen blijven hangen. Voor 20 euro haal je dit aankleedkussen al in huis.

Tot slot

Het voordeel van een extra lang en groot aankleedkussen is dat ook peuters op een heel comfortabele manier gewassen, verschoond en aangekleed kunnen worden. Zorg er omwille van de veiligheid wel voor dat dit aankleedkussen op een commode ligt die voldoende groot is.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.