Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Gigin Krishnan op Unsplash

Biologisch aankleedkussen

Door Miranda van Vleuten op 0 november 2018

Bij een aankleedkussen staan comfort en veiligheid voorop. Je wilt je kleintje op een zo comfortabel en veilig mogelijke manier kunnen wassen, verschonen en aankleden. Er zijn heel wat aankleedkussens met een speciale vulling op de markt zodat je kleintje perfect ondersteund wordt en tegelijkertijd ook comfortabel en veilig ligt. De vulling van de meeste van deze aankleedkussens bestaat uit PU-comfortschuim. Dit is een synthetische stof met drukverlagende eigenschappen. De buitenkant van de meeste aankleedkussens bestaat uit plastic omdat dit makkelijk schoon te maken is.

Vind je het milieu net zo belangrijk als comfort en veiligheid, dan kun je overwegen om voor een biologisch aankleedkussen te gaan. Zowel de binnenkant als de buitenkant van biologische aankleedkussens zijn gemaakt uit katoen, een natuurlijk en biologisch product. Een katoenvulling heeft geen drukverlagende eigenschappen, maar dit betekent niet dat je kleintje minder comfortabel ligt. Iedereen kent waarschijnlijk het zalige zachte gevoel van katoenen lakens of dekens die op elkaar gestapeld liggen. Een ander groot voordeel van biologische katoenen aankleedkussens is dat deze ademend zijn. Is je kleintje nog nat na zijn verkwikkende badje, dan zorgt een katoenen aankleedkussen ervoor dat hij of zij vlugger droogt.

Aankleedkussen inclusief hoes – Air Balloon – 100% Biologisch katoen

werd ontworpen door de Deense firma van baby- en kinderartikelen Filibabba. Dit zachte aankleedkussen heeft een breedte van 50 cm, een lengte van 65 cm en een dikte van 10 cm. Qua lengte is dit aankleedkussen dus iets korter dan een traditioneel standaard aankleedkussen. Dit aankleedkussen heeft ook opstaande randen – zoals het hoort – waardoor je kleintje veilig ligt. De bijgeleverde hoes is waterbestendig en kun je van het kussen ritsen voor een goede wasbeurt. Adviesprijs voor dit aankleedkussen is 45 euro.

Verschoningskussen Sashiko Mint CamCam

heeft een schuimvulling – niet helemaal biologisch dus – maar de bijgeleverde hoes bestaat wel uit 100% biologisch katoen. Is de hoes vies geworden, dan kunt je deze makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje, maar je kunt deze ook makkelijk in de wasmachine wassen. Je betaalt voor dit biologisch aankleedkussen 47,95 euro.

Tot slot

Meestal zijn biologische aankleedkussens iets prijziger dan traditionele aankleedkussens, maar staat er eigenlijk wel een prijs op een gezondere en meer natuurlijke leefomgeving?

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.