Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Gigin Krishnan op Unsplash

De kenmerken van een goed aankleedkussen

Door Miranda van Vleuten op 2 mei 2018

Een aankleedkussen is een handig hulpmiddel om baby’s en peuters te wassen, te verschonen en aan te kleden. Door de speciale vulling en de opstaande randen liggen ze lekker zacht en veilig. Aankleedkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en prijsklassen. Maar wat maakt een aankleedkussen nu een goed aankleedkussen? Eerst en vooral is het heel belangrijk dat een aankleedkussen hoog opstaande randen heeft. Iedere ouder weet dat baby’s en peuters niet altijd stil liggen tijdens het verschonen. De opstaande randen zorgen voor extra veiligheid zodat friemelende baby’s of actieve peuters niet van het aankleedkussen af kunnen rollen.

Een ander kenmerk van een goed aankleedkussen is de vulling. Deze mag niet te zacht, maar ook niet te hard. Goede aankleedkussens hebben een vulling van Polyurethaan, polyester of PU-comfortschuim.

Een derde belangrijk aspect zijn de afmetingen van het aankleedkussen. Goede aankleedkussens zijn ongeveer 70 cm lang, 50 cm breed en 10 cm hoog. Koop een aankleedkussen niet te klein want dan ligt je baby of peuter niet comfortabel en veilig.

Bébé-Jou Aankleedkussen – Wit

Een van de toppers onder de aankleedkussens is het aankleedkussen van Bébé-Jou. Dit eenvoudig witte aankleedkussen heeft een lengte van 72 cm en is hiermee iets langer dan de meeste aankleedkussens. De vulling van dit aankleedkussen bestaat uit hoog elastisch PU-comfortschuim dat ervoor zorgt dat baby’s en peuters zacht liggen. Deze vulling heeft drukverlagende eigenschappen zodat kleine baby’s perfecte ondersteuning krijgen.

Steff Aankleedkussen 70 x 50 cm – bruin taupe

Dit aankleedkussen heeft qua lengte en breedte standaardafmetingen. Qua dikte is dit aankleedkussen dunner dan andere exemplaren. Dit betekent echter niet dat baby’s en peuters minder comfortabel liggen op dit aankleedkussen. De vulling bestaat immers uit polyester en dit is een zeer zacht materiaal. Door zijn geringe dikte kan je dit aankleedkussen makkelijk oprollen zodat je het makkelijk mee kan nemen als je baby of peuter uit logeren gaat.

Met een aankleedkussen op een commode ligt je kleintje niet alleen lekker zacht tijdens het wassen en het verschonen, maar ook veilig. Het is een handig hulpmiddel voor zowel ouders als baby’s en peuters.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.