Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Gigin Krishnan op Unsplash

Waar op te letten bij een product test over een aankleedkussen?

Door Miranda van Vleuten op 3 oktober 2018

Een aankleedkussen biedt zowel je kleintje als jou een groter comfort bij het aankleden, wassen en verschonen van je kleine spruit. Maar er is meer: op een aankleedkussen ligt je baby of peuter ook veilig. De opstaande randen van een aankleedkussen zorgen ervoor dat je kindje mooi in het midden blijft liggen en dat hij of zij niet van het aankleedkussen kan afrollen. Bij een product test over een aankleedkussen is het vooral belangrijk om aandacht te besteden aan het comfort en de veiligheid. Ga bij een product test van een aankleedkussen vooral de afmetingen na. Het ideale aankleedkussen heeft een lengte van ongeveer 70 cm, een breedte van 50 cm en een hoogte van 10 cm. Heel belangrijk is dat het aankleedkussen over opstaande randen beschikt en dit omwille van de veiligheid van je baby of peuter. Controleer bij een product test over een aankleedkussen uit welk materiaal de binnenkant en de buitenkant gemaakt zijn. Uiteraard wil het oog ook wat en kun je ook nagaan of het aankleedkussen aansluit bij het interieur van de kinderkamer of de plaats waar je je kleintje wilt verschonen.

Quax Waskussen – Lion-Leeuw Kleur: Wit

is een voorbeeld van een aankleedkussen dat perfect aan de standaardafmetingen voldoet: 70 cm lang, 50 cm breed en 11 cm hoog. Het is daarenboven ook een bijzonder stevig aankleedkussen waar je kleintje zeker comfortabel zal op liggen. De schattige leeuw op dit witte aankleedkussen helpt je graag een oogje in het zeil te houden bij de veiligheid en het comfort van je kindje. Voor dit aankleedkussen van het Belgische merk Quax betaal je net geen 24 euro.

LUMA – Aankleedkussen 72 x 44 cm – Dark Grey

is net ietsje langer en wat minder breed dan de standaardafmetingen van een aankleedkussen, maar voldoet toch prima aan alle veiligheidsvoorschriften. De opstaande randen zorgen ervoor dat je kleintje niet kan verschuiven en dat het veilig in het midden blijft liggen. De binnenkant bestaat uit een vulling van polyurethaan, de buitenkant is gemaakt van waterafstotend polyester. Heel interessant is dat je de hoes van het aankleedkussen kunt verwijderen en deze op dertig graden kunt wassen. Het Nederlandse merk LUMA babycare biedt dit aankleedkussen aan tegen een prijs van 37,99 euro.

Tot slot

Ga bij een product test van een aankleedkussen na of je je kleintje er comfortabel, maar vooral veilig op kunt wassen, aankleden en verschonen. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een veilig aankleedkussen zijn de opstaande randen.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.