Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Manuel Schinner op Unsplash

Bébé-Jou Aankleedkussen – Wit

Door Miranda van Vleuten op 5 oktober 2017

Heel weinig baby’s of peuters liggen voorbeeldig stil als ze moeten verschoond worden. Een wriemelende baby of een overactieve peuter een verse luier aantrekken, kan soms een heel gedoe zijn. Terwijl je je baby of peuter verschoont, heb je je handen vaak vol met de vieze luier, de natte doekjes, de verse luier en moet je er ook nog op letten dat je baby of peuter niet de andere kant op rolt. Een aankleedkussen met een opstaande rand is dan ook het ideale hulpmiddel bij het verschonen. Het is uiteraard nooit de bedoeling je kleine spruit helemaal alleen te laten liggen op een aankleedkussen, maar als je je handen vol hebt, komt deze extra steun toch goed van pas.

Beschrijving van het Bébé-Jou aankleedkussen

Het Bébé-Jou aankleedkussen is een prima hulpmiddel om je kleine spruit op een comfortabele manier te verschonen of andere kleertjes aan te trekken.

Het aankleedkussen is gemaakt van hoog elastisch PU comfortschuim dat ervoor zorgt dat je baby of peuter lekker zacht ligt. Bovendien heeft deze vulling drukverlagende eigenschappen waardoor je baby’s nekje en hoofdje extra ondersteund worden.

De buitenkant van dit aankleedkussen bestaat uit plastic dat je makkelijk kan schoonmaken. Er zijn ook speciaal op maat gemaakte aankleedkussenhoezen verkrijgbaar zodat je kleintje nog zachter ligt. Vooral als je baby op het aankleedkussen gewassen of drooggewreven wordt, is een aankleedkussenhoes een bijzonder handig extra hulpmiddel.

De opstaande randen van dit aankleedkussen zorgen ervoor dat je wriemelende spruit mooi in het midden blijft liggen en niet kan wegrollen als jij even je handen vol hebt.

Voordelen

  • Dit aankleedkussen is met 72 cm wat langer dan de meeste aankleedkussens.
  • De drukverlagende eigenschappen van de PU comfortschuim vulling zorgen ervoor dat baby’s en peuters bijzonder stevig liggen.
  • Net zoals de meeste aankleedkussens heeft ook het Bébé-Jou aankleedkussen opstaande randen die zorgen voor extra veiligheid.
  • De meeste gebruikers vinden dit een heel handig aankleedkussen met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.
  • De zachte prijs van iets meer dan 23 euro, maakt dit aankleedkussen bijzonder aantrekkelijk.

Nadelen

  • Het Bébé-Jou aankleedkussen is iets smaller dan de standaardafmetingen, maar biedt toch voldoende ruimte voor een baby of een peuter.
  • Qua uitzicht is dit een heel eenvoudig wit aankleedkussen waardoor sommige ouders het wat saai vinden. Een bijpassende aankleedkussenhoes erbij kopen geeft echter meteen al wat meer kleur.

Voor wie is het Bébé-Jou aankleedkussen geschikt?

Het Bébé-Jou aankleedkussen kan je perfect gebruiken om je baby op te wassen, droog te wrijven, te verschonen en aan te kleden. De binnenkant van dit aankleedkussen is vervaardigd uit PU comfortschuim. Deze vulling heeft als voordeel dat het hoofdje en het nekje van baby’s extra ondersteund worden en dat deze bovendien extra stevig liggen. Ook voor peuters die verschoond moeten worden is dit een bijzonder handig hulpmiddel.

Over het merk Bébé-Jou

Bébé-Jou is een gevestigde waarde in de wereld van baby- en kinderartikelen. Het is een van oorsprong Zwitsers bedrijf dat in 1949 onder de naam Atelier 49 opgestart werd. Tijdens de beginjaren produceerde het bedrijf onder leiding van Frieda Kirschbaum vooral slaapzakken, nachtkleding, borden en bestek. Gaandeweg breidde de collectie zich uit en maakten ook andere landen kennis met deze kwaliteitsvolle babyverzorgingsartikelen. In 1955 verandert het bedrijf zijn naam in Bébé-Jou.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.