Aankleedkussen.net

De nummer een website over aankleedkussens

Foto door Manuel Schinner op Unsplash

Koeka – Aankleedkussen Time to Change – White

Door Miranda van Vleuten op 4 oktober 2017

Een aankleedkussen is een onmisbaar hulpmiddel geworden bij de dagelijkse verzorging van baby’s en peuters. Dit speciaal ontworpen kussen zorgt er niet alleen voor dat je kleine spruit lekker zacht ligt tijdens het verschonen en aankleden, maar biedt door de typisch opstaande randen ook extra bescherming zodat je kleintje niet kan wegrollen tijdens zijn verzorgingsbeurt.

Beschrijving van het Koeka aankleedkussen Time to Change

Het aankleedkussen Time to Change van Koeka biedt je kleintje tijdens het verschonen of aankleden extra comfort.

De vulling bestaat uit hoog elastisch PU comfortschuim waardoor je spruit niet alleen lekker zacht, maar ook bijzonder stevig ligt. De buitenkant is vervaardigd uit polyurethaan en is dus makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Als polyurethaan nat wordt, kan dit behoorlijk glibberig zijn. Als je je baby wast of droogwrijft op dit aankleedkussen is het dan ook aan te raden een bijpassende aankleedkussenhoes te gebruiken. Je kleintje verschonen of aankleden op dit polyurethaan is echter geen probleem.

De hoge opstaande randen zorgen ervoor dat je baby of peuter niet kan wegrollen. Dit aankleedkussen is 72 cm lang, 43,5 cm breed, 9 cm hoog en weegt slechts een halve kilo.

Het is een eenvoudig wit aankleedkussen met een grappige toets: in de bovenhoek van het kussen vind je het logo van Koeka met de zeer toepasselijke tekst ‘It’s Time to Change’.

Voordelen

  • Het Koeka aankleedkussen is zeer stevig, maar toch bijzonder licht waardoor je het makkelijk op verschillende plaatsen in huis kan gebruiken.
  • De opstaande randen zorgen ervoor dat je kindje niet kan wegrollen tijdens het verschonen of aankleden.
  • Het PU comfortschuim zorgt ervoor dat je kleintje altijd comfortabel ligt.
  • De lengte van 72 cm maakt dit aankleedkussen ook geschikt voor wat grotere peuters.

Nadelen

  • Dit aankleedkussen is slechts 43,5 cm breed.
  • De buitenkant kan wat glibberig zijn als het kussen nat wordt. Er zijn wel op maat gemaakte aankleedkussenhoezen verkrijgbaar, maar deze zijn redelijk duur. Gemiddeld betaal je er zo’n 45 euro voor.
  • Ook het aankleedkussen zelf is niet goedkoop: het kost net geen 30 euro.

Voor wie is dit Koeka aankleedkussen Time to change geschikt?

Als je een bijpassende aankleedkussenhoes over het kussen aanbrengt kan je dit aankleedkussen perfect gebruiken voor het wassen of droogwrijven van je baby. Om een luier te verschonen of je kleine spruit aan te kleden is een aankleedkussenhoes niet echt nodig. Ook peuters kan je op het Koeka aankleedkussen makkelijk een andere luier aantrekken. Baby’s en peuters die niet graag stil blijven liggen tijdens het verschonen, liggen door de opstaande randen van dit aankleedkussen toch stevig en veilig.

Over het merk Koeka

Het verhaal van Koeka begint in Nederland. In 1998 ontwerpen Margareth de Haas en Jeannette Kraaijeveld hun eerste collectie slaap- en verzorgingsartikelen voor baby’s en kinderen. Bijna 20 jaar later is dit kleine bedrijfje uitgegroeid tot een heuse onderneming met een team van 25 medewerkers. De hele Koeka-collectie omvat inmiddels al meer dan 125 unieke baby- en kinderproducten van hoogstaande kwaliteit die naar alle uithoeken van de wereld geëxporteerd worden.

Miranda van Vleuten

Haar dochter bleef niet stilliggen op de commode. Dus ging ze op zoek naar een goed aankleedkussen. Er was zoveel keuze. Ze maakte veel notities over aankleedkussens. Deze notities vormden de basis van deze blog.